Az Oroszlán (Leo) jellemzése: Oroszlán image

Az Oroszlán uralkodik az állatok felett, az Oroszlán jegyûei ember pedig uralkodik saját magán és rajtunk is. Az utóbbit nem is titkolja, szeret parancsolgatni és irányítani. Ha ez nem adatik meg neki hivatása területén, akkor a családi életben igyekszik kárpótlást szerezni.

Az Oroszlán jegyûekkel nagyon óvatosan kell bánni, hiszen rendkívül büszkék és hiúak. Ne sértsük meg tehát õket hiúságukban, mert akkor az egyébként lágyszívû macskákból vérszomjas ellenséggé válnak. Tudni kell róluk még azt is, hogy hiúságuk olyan nagyfokú, hogy a hízelgésnek soha nem tudnak ellenállni. És ez egyben a gyenge pontjuk is, mert a talpnyalók könnyen tévutakra vihetik õket.

Az Oroszlán jegy uralkodó bolygólya a Nap, nem véletlen tehát, hogy e jegy szülöttei is szeretnek csillogni-villogni. Az Oroszlán hölgyek imádják az ékszereket. Az Oroszlán férfiak számára pedig rendkívül fontos, hogy milyen márkájú autóban ülnek, sõt a környezetükben élõket is hajlamosak e szerint értékelni. Egyébként ha Oroszlán jegyûekkel akarunk találkozni, akkor elegáns és méregdrága éttermekben, szállodákban, klubokban nézzünk körül. Mert az Oroszlánok nagy lábon élnek, még akkor is, ha anyagi helyzetük nem túl fényes.

Mindebbõl úgy tûnhet, hogy számukra rendkívül fontos a pénz, a vagyon. Ebben van némi igazság, de arról szó sincs, hogy a fogukhoz vernék a garast, vagy önzõ módon mindent maguknak kaparintsanak meg. Nemcsak önmagukkal szemben nagyvonalúak, hanem a környezetükben élõkkel is. Ajándékaik sokszor zavarbaejtõen értékesek. Persze õk is elvárják, hogy ne feledkezzen meg róluk a környezetük név- és születésnapjukon. Azzal pedig meg se próbálkozzunk, hogy jelképes ajándékkal, netán saját magunk gyártotta aprósággal lepjük meg õket. Ezektõl ugyanis valóban meglepõdnek és ugyanakkor meg is sétõdnek.

Többször említettük már, hogy e jegy szülöttei könnyen megsértõdnek, hiszen büszkék és hiúak. Még szerencse, hogy egy cseppet sem haragtartóak és bosszúállóak, könnyen felejtenek. Ha már kiordítozzák, kitombolták magukat, a következõ percben úgy tesznek, mintha mi sem történt volna.

Az Oroszlán mint partner:

Aki Oroszlán férjet választ magának, az soha ne feledje, hogy élete párja elvárja, hogy felnézzenek rá, csodálják õt. Arra is fel kell készülnie, hogy gyakran tölti estéit, hétvégéit egyedül, mert férjének fontosabb az a baráti társaság, amelyikben õ lehet a központban, ahol szerepelhet. Azt se várja férjétõl, hogy megfogja a pénzt, vagy bármivel is takarékoskodik. Így tehát az asszonynak kell a kezébe vennie a pénzügyek irányítását, persze úgy, hogy azt az Oroszlán férj észre ne vegye. Egyébként rendkívül kellemes partner az Oroszlán férfi, gyakran lepi meg nejét drága parfümmel, csodálatos csokrokkal, és elegáns vacsorákra is vendégül látja.

Aki Oroszlán feleséget választ magának, annak élete párja okos, kedves, nagyvonalú lesz. Arra is fel kell készülnie, hogy a kalapot majd nem õ viseli odahaza, hanem a neje. És ne felejtse el rendszeresen meglepni feleségét valamilyen értékes ajándékkal, lehetõleg luxusholmival, amirõl már messzirõl látszik, hogy megkérték az árát. Gondoskodjon arról is, hogy barátaik ne hétköznapi emberek, hanem hírességek legyenek, és persze gyakran járjanak társaságba, hogy Oroszlán hölgy kedvére sütkérezhessen a hírességek dicsfényében.

Az Oroszlánokat sohasem kell bátorítani, nagyon is tudják, hogy mit kell tenniük céljaik eléréséért. Ha fontos a számukra valami, akkor azért készek áldozatokra és kemény, kitartó munkára is. Egyébként hajlamosak a lustaságra, vagy finomabban fogalmazva szeretik a kényelmes életet.

Az Oroszlán mint gyermek:

Akinek az Oroszlán jegyében született a gyermeke, sokat gyönyörködhet benne, hiszen vidám, játékos, szelíd és felhõtlenül boldog tud lennie. Persze csak addig, amíg a játékszabályokat õ határozhatja meg. Ha bármit rákényszerítenek, például egy olyan ruhácskát, ami nem tetszik neki, akkor óriási jeleneteket rendez, amíg célját el nem éri. Akkor érzi jól magát, ha testvérein és szülein uralkodhat, vagyis körülötte forog a világ. Ezt olyan kedvesen tudja tenni, hogy a környezetében élõk észre sem veszik, hogy a családban, baráti körében átvette a hatalmat.

Rendkívül könnyen tanulnak az Oroszlán gyerekek, fõleg ha világos, logikus tantárgyról van szó. Nekik elég egyszer érthetõen elmagyarázni a tananyagot, s máris megjegyezték. Ha viszont magolásra kényzerítik õket, akkor attól megbokrosodnak, és eljátsszák a világ lustájának szerepét. Az Oroszlán gyermeket gyakran kell dícsérni, s mások elõtt sohasem szabad õt meginteni.