JOGA

HATHA JÓGA

(Nap és Hold)

Gyere jógázni a Medifitt klubba!

A Medifitt Reiki és Fitness Klubban, (1188 Bp. Táncsics Mihály u. 53. tel.: 294-1063) - hetente 1x1 órában -, megtanulhatod és gyakorolhatod a jógalégzést (pránájama) és a jóga testtartásokat (ászana). A klub tagjaként, részt vehetsz különfoglalkozásokon is, ahol megismerkedhetsz más jóga iskolák módszereivel, ezoterikus tanításokkal, meditációkkal, parapszichológiával és más, hasonló témákkal.
A jógaklub foglalkozásait Budavári László, parapszichológus (tel.: 06-30 601-911) vezeti.
Mi a jóga?
A felületes szemlélő számára, vagy első látásra, tornagyakorlatok sorozata. Van benne nyújtózkodás és törzscsavarás. Van benne hanyattfekvésben lábemelés és fejenállás. Van benne könnyen elsajátítható, egyszerű és van benne sok gyakorlást igénylő, bonyolult testhelyzet. A jóga jellegéből adódóan, bárki gyakorolhatja, nemtől, kortól és testalkattól függetlenül. A gyakorlatok az élettani hatásaik figyelembevételével sajátosan vannak összeállítva. A végrehajtásuk módja - ütemezésében és a légzéssel való összehangoltságában- különleges. Kiválóan alkalmas a mozgásszegény életmód, az egyoldalú vagy kötött sporttevékenység, vagy a fizikai és szellemi kifáradással járó munka egészségre káros hatásainak ellensúlyozására. A jóga gyakorlatai megmozgatják, és kiegyensúlyozott működésre ösztönzik a test izmait, izületeit, a csontrendszert, a belső szerveket, az érrendszert és az agy sejtjeit. Hatásuk révén javíthatod egészségedet, harmonizálhatod testsúlyodat, légzésedet, vérkeringésedet és növelheted szellemi teljesítőképességedet. Speciális gyakorlatok révén jótékony hatást gyakorolhatsz bőröd szépségére, szexualitásodra, idegrendszered működésére is. A jóga foglalkozik a lelki életed harmóniájával is. Meditativ gondolatok, relaxációs mondatok és szellemi tanítások révén érzelmi életedre és ezáltal környezetedre és a környezeteddel való kapcsolatodra is jótékony hatást gyakorol. Javíthatod a családtagjaiddal és más emberekkel való jó viszonyodat.
Tehát a jóga egy tervszerű - különleges élettani hatásaik figyelembevételével összeállított- tornagyakorlatok sorozata, amiket a légzéssel összhangban, különleges ütemben végezve bárki gyakorolhat, és segítségével megőrizheti, javíthatja egészségét, szellemi teljesítőképességét és lelki élete harmóniáját.
A jóga ez, és ennél jóval több!
További tájékoztatást kérhetsz személyesen vagy telefonon:
A Medifitt Klubban: 294-1063 vagy Budavári Lászlónál: (06) 30 601-911
patics@elender.hu


vissza

vissza a Webújság kezdőlapjára

© 1997 Webujság |