A természetgyógyászok szerint a táplálkozás 60-80%-ban befolyásolja az egészséget. A rossz emésztés és a fejfájás szorosan összefügg. Emésztési rendellenesség esetén általában a rothasztó és az erjesztõ baktériumok szaporodtak el a vastagbélben. Ezek károsak, mivel megfosztják életlehetõségeiktõl azokat a baktériumokat,
amelyek a B-vitaminokat és a K-vitamint biztosítják számunkra. Ha valaki azt gondolja, hogy erõsebb és egészségesebb lesz, ha több húst eszik, téved, mert a sok hús éppen hogy árt az egészségének, ugyanis a rothasztó baktériumok az állati eredetû fehérje táplálékon szaporodnak. A rothasztó és erjesztõ baktériumok mérges gázokat termelnek, Elárasztják mérgekkel az egész szervezetet, a beteg nem csak felfúvódásban, de székrekedésben is szenved és irgalmatlanul, fáj a feje, illetve rossz a közérzete. A megoldást a hús részbeni vagy teljes elhagyása jelenti, az áttérés a vegetáriánus étrendre, továbbá gyógyteák ivása, amelyek normalizáljak az emésztést, oldják a görcsöket és nem engedik s szaporodni a gázokat termelõ baktériumokat. Ilyen gyógynövények: a kakukkfû, a majoránna, a szurokfû, az édeskömény, a bazsalikom, a levendula, a rozmaring, az izsóp és az orvosi zsálya.
Az említett gyógynövényekbõl
tea keveréket készítünk. 1 evõkanálnyi
mennyiséget leforrázunk 2 dl vízzel, 20 percig
hagyjuk állni, végül szûrjük, és
édesítés nélkül 20 pereccel étkezés
elõtt isszuk meg. Ihatunk még sárgarépalevet,
vagy fogyasszunk lereszelt sárgarépát és
savanyú tejet, joghurtot stb. Ha ezek után is problémái
lennének, akkor forduljon személyesen természetgyógyászhoz,
aki segít megtalálni a megfelelõ gyógymódot.
(forrás...) |