Fitoterápia

Azaz - a növények a gyógyításban

Az ember õsidõk óta szoros kapcsolatban volt a természettel. A növény az ember számára eleinte egyedüli táplálékul, késõbb pedig gyógyszeréül is szolgált. A mai modern ember kezdi felismerni, hogy nem a szintetikus gyógyszerekkel, kémiai hatóanyagokkal tudja megõrizni egészségét, képes elkerülni az ún. civilizációs betegségeket (infarktus, magas vérnyomás, érelmeszesedés, cukorbetegség). A jó egészséghez a növényeken át vezet az út. A zöld növények tartalmazzák a legtöbb biológiailag aktív anyagot (vitaminok, ásványi sók, mikró és ultra mikró elemek, pl. a szelén, amellyel meg lehet elõzni a rákot). A biológiailag aktív növényi anyagok emelik a szervezet immun biológiai készültségét, javítják a fizikai és a szellemi teljesítõ képességet. Élõ példák erre azok az etnikai csoportok, amelyek soha sem ettek húst, és mindig növényi táplálékon éltek, mégis hosszú életkort éltek meg egészségben, jó kondícióban.
Mind a gyógyításban, mind a megelõzésben fontos szerepet játszanak a növények, gyógynövények. Klinikailag bizonyított tények, hogy egyes növényi táplálékokkal meg lehet elõzni az érelmeszesedést, de másodlagosan a magas vérnyomást, az infarktust, valamint a rákot is. A rákbetegséget megelõzõ növények csoportjába tartozik a káposzta, a sárgarépa,
a zeller, a karfiol, a cékla, a fokhagyma, a csicsóka, a vajborsó, a csipkebogyó, és a gyógynövények közül a tüdõfû. E növények, zöldségek alkalmazásához még tudni kell, hogy a betegség elkerüléséhez, de a gyógyuláshoz is alapfeltétel a pozitív gondolkodás kialakítása!!!
Lássunk néhány példát (-a teljesség igénye nélkül), hogy mennyi mindenre használhatjuk a gyógynövényeket....

FONTOS!

Az alább ismertetett "receptek" alkalmazásakor, az összetételeket, és azok mennyiségét csak szakemberrel való egyeztetés után változtasd meg! A rosszul összeállított gyógynövények ugyanolyan kárt okozhatnak a szervezetben, mint amennyi hasznot, a jó összeállítás!!!

Várjuk, olyan üzletek, gyógynövényüzletek jeéentkezését, akik gyógynövények forgalmazásával (is) foglalkoznak. Legyen az üzlet bárhol a világon, itt lehetõsége van a bemutatkozásra.... A részletek tisztázása végett irjon egy e-mailt!vissza egy oldalt Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, rendszergazda.

© 1997 Webujság