Fenyõfafenyofa image

 • Január 2- Január 11-ig,
 • Július 5 - Július 14-ig.
 • A fenyõ hidegnek, fanyarnak, kissé szertartásosnak tûnik. Fellépése méltóságteljes, visszatartott és kultúrált. Ízlése különlegesen fejlett, mindenben szereti a szépet, így pl. a szép bútorokat, berendezést, ruhát.
  Bár szeszélyes, viselkedése mindig egyforma, ezért olykor unalmasnak látszik. Ezzel a magatartással az idegen tekintetek elõl akarja elrejteni belsõ világát, érzéseit. Sok idõbe kerül, amíg mások elõtt kitárulkozik. Ugyanakkor tud tréfás, szellemes, sõt elbûvölõ is lenni.
  A Fenyõ-ember állandóan védekezõ állásban van. Amit érez, tapasztal, az õ titka marad. Szívét meghódítani nem egyszerû dolog, ám ha egyszer már választott, az örökre szól. Mindig és mindenben megbízható társ. Mivel szereti a függetlenséget, nem szívesen tesz kötelezõ ígéreteket.
  Mint barát, partner a másikért komoly áldozatokra is képes. Tudatában van értékeinek, adottságainak. Kitûzött céljától nem lehet egykönnyen eltéríteni. Szorgalma, becsvágya, képességei és intelligenciája révén komoly sikereket érhet el pályáján, hivatalában.

  Kapcsolatai más fákkal: Almafa, Fenyofa, Szilfa, Ciprusfa, Jegenyefa, Cédrusfa,Erdei fenyõ, Hársfa, Tölgyfa, Olajfa, Mogyorófa, Berkenyefa, Juharfa, Fügefa, Nyírfa, Bükkfa, Diófa, Gesztenyefa, Gyertyanfa, Kõrisfa.