Jegenyefajegenyefa image

  • Február 4 - Február 8-ig,
  • Május 11 - Május 14-ig,
  • Augusztus 5 - Augusztus 13-ig.
  • A jegenyefa elsõ pillantásra - magasba nyújtózkodva - erõsnek, szívósnak tûnik. Ez azonban csak a látszat. Tulajdonképpen olyan, mint a mimóza. Védelmet, elismerést, harmonikus környezetet keres. Ifjú korában szinte félénk, bátortalan, majd évei szaporodtával egyre magabiztosabb lesz.
    Életkörülményeit szinte mindig nehéznek érzi. Sok segítõ jóindulatra és kellemes környezetre van szüksége a jó közérzethez. Jó a forma - és színérzéke. A mûvészet szinte minden ága érdekli. A zenéhez különösen vonzódik. Az a jegenye-jegyû, aki szervezõ vagy gyakorlati pályán dolgozik, szabadidejében fest, zenél vagy más -a mûvészettel kapcsolatos-hobbyt ûz.
    A partnerkapcsolatokban hû és ragaszkodó. Az igazán komoly kapcsolat mégis csak életének másik felében jön el, mivel igen sokáig válogat vagy a hivatását a magánélete elé helyezi. Ám ha igent mond, az egy életre szól. Erõs vágy él benne a harmonikus otthon és család iránt. Mivel a társaskapcsolatnak szinte minden formája fontos neki, megbízható és lelkiismeretes barát, munkatárs.

    Kapcsolatai más fákkal: Almafa, Fenyofa, Szilfa, Ciprusfa, Jegenyefa, Cédrusfa,Erdei fenyõ, Hársfa, Tölgyfa, Olajfa, Mogyorófa, Berkenyefa, Juharfa, Fügefa, Nyírfa, Bükkfa, Diófa, Gesztenyefa, Gyertyanfa, Kõrisfa.