Szilfaszilfa image

 • Január 12 - Január 24-ig,
 • Július 15 - Július 25-ig.
 • A szilfa szívesen hangadó. Semmit sem gyûlöl jobban, mint a más parancsának való engedelmességet. Ezért már kora ifjúságában az a fõ célja, hogy minél magasabbra jusson az életben.
  Munkáját nagy felelõsséggel végzi, ha egyszer állást foglalt, véleménye mellett a végsõkig kitart. Emiatt olykor nehéz embernek tûnik. Erõs akarattal visz végig mindent. Takarékos, de nem fukar. Akit szeret, annak két kézzel ad. A család és a szerelem fontos szerepet játszik életében. A szép iránti érzéke igen fejlett, ezért szinte mindig attraktív partnert keres.
  Igyekszik szép otthont teremteni. Saját külsejére, divatos öltözködésre is gondot fordít.
  Különösen kedveli a természetet, képes órákon át sétálni az erdõben, ülni a fûben vagy a partról figyelni a tengert. Nemeslelküsége és nagyvonalúsága sajátosan keveredik makacssággal, önfejûséggel. Humoros és praktikus, éles intelligenciája, gyors felfogása könnyen áttekinthetõvé teszi számára a dolgokat, eseményeket.

  Kapcsolatai más fákkal: Almafa, Fenyofa, Szilfa, Ciprusfa, Jegenyefa, Cédrusfa,Erdei fenyõ, Hársfa, Tölgyfa, Olajfa, Mogyorófa, Berkenyefa, Juharfa, Fügefa, Nyírfa, Bükkfa, Diófa, Gesztenyefa, Gyertyanfa, Kõrisfa.