Ha nem mész el mások temetésére, ők sem jönnek el a tiédre !

MAGÁN AUTÓSISKOLA ALAPÍTÁSA

Kevés pénzzelkezõk is követhetik azoknak a példáját, akik nem adták fel, a legnehezebb helyzetben sem és tudtak ujrakezdeni.

Az elsõ lépés :

Ha autósiskolát akar alapítani a legfontosabb, amit mérlegelnie kell, hogy elég türelmes-e? Ezt igazán a feleségek tudnák megmondani, akiket a férjük próbált oktatni. Mindíg gondoljon arra, hogy aki nem tud vezetni, annak a kocsi egyenesben tartása is gondot okoz, nemhogy két álló autó közé beparkolni. Szóval elég türelmes Ön? Fontos az is , hogy szeret-e, tud-e jól vezetni?

Két három barátnak, ismerõsnek érdemes összefogni. Két gépkocsi elegendõ. Osszák fel egymás között az elméleti és a gyakorlati oktatás. De csinálhatják felválltva is, akkor kevésbé lessz unalmas. Ha ezen túl vannak akkor jöhet,

a második lépés :

Az ATI-nál szakoktatói vizsgát kell tenni. Közben ajánlatos más iskoláknál megfigyelni az oktatás menetét. Esetleg tanulókat is megkérdezni, hogy mi nem tetszik nekik, mit kellene másképp csinálni, stb. Mindezeket figyelembevéve hasznos tanulságok szûrhetök le. Gondoljon mindig arra, hogy ha a tanulók meg lesznek elégedve az oktatással, akkor ajánlják másoknak is az Ön iskoláját. De ha nem szolgál megelégedésre az oktatás folyamata, vagy szinvonala akkor elöbb utóbb csak rossz híre lesz és azt már nehéz nyereséges vállalhozássá alakítani. Tehát igenis oda kell figyelni a tanulók igényeire, visszajelzéseire.

Ezekután vagy ezzel párhuzamusan a majdani oktatókocsiba a pótpedálok beszerelése, és vizsgáztatása következik. A Közlekedési Fõfelügyeletnél lehet megvásárolni a nagyméretü KRESZ- és oktatótáblákat.

Érdemes ezenkívül tankönyveket, okmánybélyeget, és vizsgabejelentõ lapokat is tartani a folyamatos ügyintézés érdekében.

Nem szükségszerü irodát bérelni az elméleti oktatáshoz, megteszi valamelyikõjük lakása is. Ha ez nem megoldható, iskolákban érdemes körülnézni teremügyekben. Felajánlva, hogy az ott dolgozóknak, vagy az iskola tanulóinak kedvezményeket adnak a tanfolyamaikból. Igy mindenki jól jár. Ilyen és ehhez hasonló megoldást érdemes keresni az kevesebb befektetés érdekében

A harmadik lépés :

Ügyfelek 'felhajtása'. Érdemes specializálódni. Például a hirdetésekben feltüntetni, hogy :idõsebb emberek, akik most szeretnének megtanulni vezetni, vagy idegesebbek, izgulósabbak számára több türelemre, idõre van szükség, ezt XY autósiskola biztosítja számukra. Személyre szóló, konkrét hirdetések legyenek !

Felajánlhatják, hogy házhoz mennek, és a kért helyen fejezik be a gyakorlati oktatást. Engedjék, hogy idõpontot is választhasson a tanuló, akár éjjel vagy hajnalban is. Ne felejtsék el akinek az igényeit figyelembe vesszük az a végén hálásabb lesz, a hála mértékegysége pedig a forint !!!

Kérdezzék meg az ügyfeleket, a sikeres vizsga után, hogy mi az ami tetszett nekik, és mi az amit hiányoltak? Igenis törekedni kell arra, hogy az emberek meg legyenek elégedve. Akik jó véleménnyel távoznak azok terjesztik az ismerõseiknek körében az iskolát és hát azt hiszem egy kis ingyenreklám senkinek sem válik hátrányára.

A kezdeti nehézségek ne keserítsék el, néhány hónap alatt hatalmas rutinra tehet szert !

Most már csak az van hátra, hogy sok síkert, és mégtöbb tanulót kívánjak Önnek !

vissza egy oldalt

Vissza a Webújság kezdőlapjára

© 1997 Webujság |