Jajj, jajj, jajj, medve táncol a lábamon!

6 féle jövedelemkiegészítõ tevékenység melyeket szakképzettség nélkül is bárki végezhet, a kereset csak az Ön szorgalmán, hozzáállásán múlik.

Az elsõ ajánlat: babaruha készítõ

Nem lehet annyit készíteni belõle, hogy ne fogyjon el. Pláne, hogyha még divatos is, és az ára is elérhetõ. Önnek csupán az a dolga, hogy a budapesti (volt Lenin köruti) Burda szalonban vásárol egy szabásmintákkal 'dusitott' szaklapot, az arányok figyelemben tartása mellett lekicsinyiti a méreteket, és akár csak kezzel is összeállíthatja a babaruhákat. Ezzel a módszerrel még egy kezdõ is játszi könnyedséggel elkészítheti a kollekcióját, melyet aztán vagy saját ismeredségi körében árul, vagy néhány játéküzletben felkínálja eladásra. Inspiráció képpen felajánlhatja bizományos értékesítésre is hiszen önnek nem kerül többe egy ilyen babaruha egy 30 X 30 cm.-es anyag áránál ami igarán nem sok. Viszont ha a felkínált üzletnek még ezt a kis összeget sem kell megfinanszíroznia, könnyebben vállalja az árusítását. A csomagolást is figyelembe véve (elegendö egy átlátszó tasakba rakni ami esztétikus) nem kerül többe az elõállítás mint 45-50 ft. + (egy kis gyakorlat után) 20 perc munka. az eladási árat illetõleg pedig nézzen körül némelyik ilyen-olyan babaruhát akár 500 ft. ért is árulják, ha Ön csak a feléért adja máris ezt fogják vásárolni és még mindig 500%-os haszna van, amibõl természetesen lejön a közvetitõi 'jutalék' az eladó üzlet részére, adó, ...

De még ezek figyelembevételével is jól jõvedelmezõ mellékkereseti lehetõségekhez sorolható.

második ajánlat: társalkodónõ

Az USA-ban már nagyon elterjedt, Magyarországon még igen ujnak számít. Rengeteg magányos ember van, aki csak azért nem mozdul ki, nem megy szinházba, moziba, hangversenyre, mert fél vagy szégyell egyedül mutatkozni. Hirdesse, hogy elkiséri Öket, vagy napközben, ha egyedül vannak, elmegy hozzájuk beszélgetni, meghallgatja õket, lelket önt beléjük ha szükséges. Meglátja az olyan ember aki hosszú évek magánya után végre úgy érzi valaki figyel rá is, nagyon hálás tud lenni. Ha tényleg jó társalkodónõnek bizonyul kézrõl kézre fogják adni a címét, és nem utolsó sorban uj ismeretségekre tehet szert, barátokat szerezhet, ami néha Önnek is jól jöhet, akár csak azt figyelembe véve, hogy Ön sem lesz egyedül. (...és, hogy ezért még fizetnek is ?...)

harmadik ajánlatunk: utazási trükkök, kereskedési tanácsok

Ha Ön szeret utazni, akkor biztosan örülne, ha az út árát megkereshetné, - esetleg ha ügyes szerez néhány 10 ezer ft. nyereséget is az utazások alkalmával.

Néhány példa: (fontos, hogy utazás elött utánajárjunk néhány dolog árának és a két orszád közötti ár eltérésnek mert a kereslet-kínálat szinte hetente válltozik. Az alábbiakban vázolt lehetõségek már lehet, hogy nem aktuálisak az üzleti élet gyors válltozásai miatt, indulás elött mindenképpen gyõzõdjön meg az adott ország kereslet-kínálat viszonyairól)

A dolgok jogi vonatkozásait is figyelemben tartva Ön nem tesz mást mint bármelyik külkereskedõ. A joghézagok kihasználása lehetséges, csak meg kell találni mindenhol az un.kisaput.

negyedik ajánlat: fényképezési ötlet

Csak egy kamerára vagy egy fényképezõgépre van szüksége. Ha lakásajtókon csönget, vagy postaládába dobált szórólapon a következõ ajánlatot teszi: "Minden háztartás fõnökének" - lefényképezem, felveszem gyermeke folyamatos növekedését (1/2 évente, 1 évente), az eladó lakásáról, autójáról felvételt készítek aki referenciaként szolgálhat vevõinek, értéktárgyait megörökítem (ami a biztosító felé hitelesíthetõ -közjegyzõ álltal),..

ötödik ajánlat: információ - bank

A rádió és televízió adásai igen sok hasznos információt közölnek a nap különbözö szakaszaiban. Ötleteket, trükköket, címeket hallhatunk, csak fel kell ismerni benne az információt.

Gondolja el: mennyit takaríthat meg, ha idõben megtudja, mit, hol vásárolhat olcsóbban, mire van éppen kereslet, vagy minek, hol van a legjobb piaca.

Ki ér rá mindezt végighallgatni és kiválogatni a lényegesebbet? Az emberek többsége ezekben az idõpontokban dolgozik, Ön viszont ha otthon van felírhatja, felveheti magnóra, videóra az informatív adásokat.

Rövid összefoglalókat készítve róluk értékes tanácsadóvá válhat, ha figyelemfelkeltõ reklámokról gondoskodik szolgáltatásának.

A magán megrendelõk mellett igen keresetté válhat az üzletkötõk, managerek és egyéb vállalkozók körében, hiszen õk általában egész nap úton vannak és sok számukra hasznos információ nem jut el hozzájuk ami jelentõs bevételtõl való elesést jelenthet.

Arra vigyázzon csak mindig, hogy valós és alktuális (ne több hónapos) információkat adjon ügyfeleinek !

Érdemes ezenirányú hirdetéseit gazdasági lapokban is feladni, és természetesen az ingyenes hirdetési újságok nyújtotta lehetõségeket sem szabad figyelmen kívül hagyni.

hatodik ajánlat: biztositási üzlet

Ha tud olyan embert aki évente 30.000 ft.-ot félre tud tenni és az illetõ hajlandó Önön keresztül meg is kötni a szerzõdést az MBI-vel, Ön máris 1.000 ft.-al gazdagabbá válik.

Garantáltan milliomos lesz az, aki 15 éven keresztül legalább 30.000 ft.-ot megtakarít.

Ha sikerül a szerzõdést megkötnie és esetleg több évet is hajlandóak elõre befizetni, Ön ezen összeg arányában magasabb jutalékban részesül.

A mai gazdasági helyzetben még a jó anyagi körülmények között élõk is rettegnek az idõs kortól, mert jelenleg nálunk nincs olyan biztositási forma, amely hosszú távon garantálná számukra az anyagi biztonságot.

Ezt válltja valóra a "Svájci" -XY- életbiztosítás !

Lépjen kapcsolatba az alábbiakban felsorolt bármelyik biztosító-társasággal (némi nyelvtudás nem hátrány) -melyek minden Ön álltal megkötött szerzõdés után 4%-os jutalékot fizet Önnek.

A svájci biztosító-társaságok címei:

 • XY
 • XY
 • XY
 • Megjegyzés:

  A felsoroltakhoz szinte valamennyihez vállalkozói engedély szükséges ! (ennek kiválltásának módjáról, feltételeirõl, az ügyintézés menetérõl ad felvilágosítást a 11. ajánlatunk, mellyel sok felesleges utat spórolhat meg.)


  vissza egy oldalt

  Vissza a Webújság kezdőlapjára

  © 1997 Webujság |