Ne törekedj a gazdagságra, ha megszerezted, megöl majd az unalom !

KOCKÁZAT NÉLKÜLI KERESKEDÕ- 2 ajánlat:

Oraelem kereskedõ:

Magyarországon is nagyon elterjedtek a digitális órák, gombelemmel müködõ fényképezõgépek és egyébb mûszerek, játékok. Az ajándék okozta elsõ lelkesedés után jön az elsõ gond: kifigyott az elem. Nosza rohanás az óráshoz aki 100 ft,-ért el is végzi a cserét, ami a legnagyobb üzletek eggyike. A gombelem ára ugyanis nem több 5 ft.-nál. Ha Ön kiutazik Bécsbe, a híres Magyar utcába, a Mariahilfer strassén bármelyik boltban levélszám (20 db/levél) veheti a gombelemeket. Nagy vásárlás esetén külön kedvezmény, nem beszélve a visszaigényelhetõ ÁFA-ról, ami ez esetben 18%. Persze nem kell órásüzletet nyitnia (bár ez is elgondolkoztató). Elég ha felad egy hirdetést, hogy "Óraelem minden menyiségben és tipusválasztékban nagy tételben órásoknak, fotósüzleteknek,...". Kérjen darabjáért 15 ft.-ot. Gyüjtsön össze megfelelõ mennyiségü megrendelést (a különbözõ tipusokra is figyeljen), és utazzon ki Bécsbe, ott vásároljon egy nagy szatyorral. Itthon mér csak ki kell szállítani, de ha túl kényelmes, ír a megrendelõknek, hogy hol vehetik ár az árut. Miután fogyasztási cikkrõl van szó állandó vevõkre számíthat. Idõvel beáll a kereslet egy pontra és mondjuk havonta egyszer kell kiutaznia, de akár elõre is vásárolhat, ha már kialakult az állandó vevõkör.

Régiségkereskedés:

Nem kell rögtön nagyra gondolni. Belvárosi üzlet sem szükséges hozzá. Akinek ez a hobbia is annak szerencsés párosítás, ha ebbõl üzletet is csinálhat.

Mi számít régiségnek? Amerikában például már a 30-40 éves tárgyak is. Európában ez a korhatát nyilván más. Hol lehet régiségeket találni? Például lomtalanitásnál, sufnikban, padlásokon. Fõleg vidéken érdemes körülnézni. Lehetséges, hogy egy kidobott régebbi -vagyis még használható- lámpa, más ember számára értékesnek mutatkozhat, mert például emlékezteti gyermekkorára, szüleire,...

Ha ezzel foglalkozik érdemes beszerezni néhány ilyen jellegü szakkönyvet, hogy tisztában legyen azzal, hogy milyen tárgyon mit kell figyelemben tartani az értékét illetõleg. Egy idõ után kitünõ szakértõvé válik.

Kezdetben a lakásán is folytathatja ezt a tevékenységet, de a ház egyik száraz helyisége (pince, garázs) is alkalmas lehet. Ha hirdet biztosan megkeresik különbözõ tárgyakkal, melyeket el akarnak adni. Az elején bizományba vegye át -errõl természetesen készítsenek szerzõdést- a tárgyakat amig nincsen tisztában az értékrkkel.

Mitõl lehet más mint a többi régiségkereskedõ? Nagyon egyszerü. Bizonyos témakörökben kiárusitásokat kell tartania, és ennek természetesen megfelelõ reklámot csinálni pl.:könyvek, vázák, porcelánok. Értesítse e környékbeli kereskedõket i, hogy X helyen, idõden kiárusítást tart mondjuk régi rádiókból. Biztosan érdekelni fogja õket is. Idõközönként rendezze meg ujra a 'kiárusítást' ami természetesen ugyanúgy árusítás csak mint a tõbbi napon, de ha az emberek kiárusítást hallanak, feltételezik, hogy olcsóbban juthatnak valamihez. Persze emelheti a szinvonalat azzal is, hogy mondjuk 5%- kedvezményt ad X napokon, vagy bizonyos vásárlási érték felett.

Mindkét ajánlatunkhoz sok sikert kívánunk !

Megjegyzés: mindkét tevékenység vállalkozói igazolványhoz kötött ! (annak kiválltásához, feltételei, az ügyintézés menete a 11. ajánlatunkban megtalálható)


vissza egy oldalt

Vissza a Webújság kezdőlapjára

© 1997 Webujság |