Lehet, hogy a menyország jó hely, de a pokolban több az ismerős

5-féle mellékkereseti lehetõség amelyek szakképesítés nélkül is végezhetõk, akár fõ akár mellékállásban is.

Az elsõ ajánlat: klasszikus bankár ötlet.

Csak erõsen inflációs idõkben alkalmazható. Figyelje az ingyenes hirdetési ujságokat, sokan keresnek pár százezer forint kölcsönöket, magas kamatra (40-50 %-ra). Hirdessen Ön is de kamat meghatározás nélkül. A válaszok közül keresse ki a legkissebb kamatot kérõ kölcsönzõt és a legmagasabb kamatot adó kölcsönkérõt. Innen már azt hiszem egyértelmü az üzlet lényege. A két kamat külömbsége akár 20 % is lehet, ami 1 milliónál 200 ezer ft. hasznot igér.

Sok sikert kivánunk, ha ezt az üzleti fogást válassza jövedelemszerzésre !

A második ajánlatunk: forditóiroda.

A nagy fordítóirodák 1-2 hétre vállalnak munkát és oldalanként 1000-1500 ft.-ot kérnek el. A forditásaik azután sokszor olyanok, hogy az ember haja az égnek áll tõlük. Mégis ujra és ujra oda viszik a vállalatok, irodák és magánszemélyek leveleiket, mert szinte nincsen konkurencia. Ön is alapíthat forditóirodát. Meghirdeti, felveszi a megrendeléseket, minél rövidebb idõre, az emberek ezt szeretik. Ezután felhívja katalógusából az éppen ráérõ forditót aki elrohan Önhöz az anyagért és este már hozza is vissza legépelve. Ennyi az egész. A katalógusát feltöltheti a közeli iskola, egyetem nyelvszakos diákjaival, tanáraival, vagy a helyi utazási iroda idegenvezetõivel. Minél több tolmácsa van annál gyorsabban megy minden, annál többet vállalhat. Ön ad nekik 3-400 ft.-ot oldalanként és kér 1000 ft.-ot a megbízóról. A konkurenciát a rövid határidõvel le tudja fõzni. Ha katalógust vagy könyvet fordit(-tat) szét kell szednie és több fordító közt szét kell osztania. Ezzel a lehetõséggel átlagosan akár havi 100 ezer forint is kereshetõ.

Sok sikert, Önnek ha ezt a lehetõséget válassza !

A harmadik ajánlat: adatbank utazási irodáknak.

Millió utazási iroda rendszerint ugyanarra a 4-5 helyre szervezi utjait: Isztambul, Tarvisió, Bécs, Velence, stb. Rendszerint az történik, hogy mivel áraik is közel azonosak, minden irodánál csak 20-30 ember jelentkezik, ami kevés ahhoz, hogy ezek a busszal inditott utak nyereségesek legyenek. Itt jön be Ön ! Körlevelet ír, hogy utazási diszpécserszolgálatát megnyitotta. Tevékenységének a lényege a következõ: nyilvántartja minden utazási irodánál a jelentkezések számát és a több jelentkezéshez irányítja a kevesebbet. Ezután hasznot kér méghozzá az iroda felé adott létszám arányában. Az Ön haszna a két irodának a hasznának 10-10 %-a. Az egész folyamatban Önre azért van szükség, mert Ön koordinálja össze az utasok létszámát, igy nem kell egyik utazási irodának sem veszteséges utakat inditania. Viszont a két konkurens cégnél nagyon ritka eset, hogy egy ilyen vagy hasonló megéllapodás szülessen az érdekellentétek miatt. De egy teljesen független kívülállóval már hajlandók szerzõdni. A gyakorlat szerint havi 30-50 ezer ft. keresherõ igy.

Sok siker kivánunk ehhez a vállalkozási formához !

A negyedik ajánlat: különbözõ ügynökségek.

Tõke nélkül önállóak lehetünk és nem kell hozzá más, csak egy szoba és egy telefon. Millió ügynökség van. Ha Ön keresni akar, valami ujjat kell kiagyalnia, olyat amivel még senki sem foglalkozott. Az alábbiakban közlünk erre néhány példát:

Sok sikert az imént felsoroltakhoz is !

Az ötödik ajánlat: nyisson ovodát.

A pótmama szolgálatnak több válltozata is van, Öntõl és lehetõségeitõl függ, hogy melyiket választja. Kellékként egy nagyobb szobára, némi pedagógiai érzékre, és kötél idegekre van szükség. Eredményes lehet már akkor is ha csak ez esti, néhány órás szinházi gyermeklerakatot hoz létre. 'Vigyázok gyermekeire amíg Ön szinházba, moziba megy...' Sok házaspár boldogan adna Önnek pár száz forintot, ha végre elmehetnének kettesben kikapcsolódni. Ön pedig minden megkezdett óráért 100-120 ft.-ot kérhet. Egy szinházi elõadás is kitesz 5-600 ft.-ot. Havonta egyszer egyszer megengedhet ennyit mindenki magának. Egyszerre több kisgyermeket is elvállalhat, ez csak az ön lehetõségein mulik. Péntek és szombat esténként különösen nagy forgalomra számíthat.

Ez az ötlet továbbfejleszthetõ, ehhez egy többszobás lakásra van szükség, amit ovodának alakit ki. Ott pedig különbözõ 'extrákat' kínálhat a szülõk megnyerése érdekében (pl.: reformkonyha szerinti étkezés, idegennyelv tanulás, sportolás, ...). Ilyenkor már érdemesebb többeknek összefognia mondjuk a szomszéd nyelvszakra járó fia tartja a nyelvleckéket, stb.

Sok sikert kivánunk, ehhez a vállalkozási formához is !

Megjegyzés:

A felsoroltakhoz szinte kivétel nélkül valamennyihez, vállalkozói igazolvány szükséges ! (ennek kiválltásának módjárol, feltételeirõl, az ügyintézés folyamatáról ad felvilágosítást a 11.ajánlatunk, mellyel sok felesleges utat és fáradságot spórolhat meg).


vissza egy oldalt

Vissza a Webújság kezdőlapjára

© 1997 Webujság |