Gyertyánfagyertyanfa image

 • Június 4- 13 ig.
 • December 2- 11 ig.
 • Száz százalékig megbízható. Amit ígér azt megtartja. Ha valakinek segítségre van szüksége, mindent otthagy és siet, hogy segítsen. Született idealista. Hivatásában elismerést és csodálatot keres. Vágy él benne, hogy fõnökei, munkatársai dicshimnuszt zengjenek felõle.
  Értelmes, képzett és igen kötelességtudó. Sok az önálló és a szabadfoglalkozású e jegy szülöttei között. Szinte már fiatal korától kezdve az önállóságra vágyik. Amint teheti, a saját lábára áll.
  Erõs vágy él benne a luxus után. Barátai nincsenek sokan, alaposan megválogatja õket. Még ezeknek is csak ritkán tárja fel szívét. Fél attól, hogy megsebzik, hogy csalódnia kell bennük.
  A szerelemben is sokáig tart nála, míg valakit elfogad. Biztos kapcsolatra, melegségre vágyik. Ezzel együtt sok szabadságra van szüksége. Sokan közülük országról országra vándorolnak.
  Tudásszomja olyan erõs, hogy sokszor könyvmoly válik belõle. Magánéletének vitelében erõs kötelezettségérzete miatt, kissé nehézkesnek tûnik. Ehhez az is hozzátartozik, hogy döntéseit lassan, jól átgondolja.

  Kapcsolatai más fákkal: Almafa, Fenyofa, Szilfa, Ciprusfa, Jegenyefa,